fbpx

Programiranje web stranice

programiranje web stranice

Za koga je namijenjen ovaj članak?

Možda planirate izradu web stranice i ne znate koji način je najbolji: CMS sustavi ili programiranje web stranice.

Ako želite znati više o tome zašto koristiti programirati web stranicu od početka nastavite čitati i vjerujem da ću vam odgovoriti na sva pitanja.

 

U ovom članku ću pisati o:

  • Razlika između CMS web stranice i programirane stranice,
  • Zašto programirati web stranicu,
  • Održavanje takve stranice.

 

Razlika između CMS web stranice i programirane stranice

Glavna razlika je u tome što je CMS web stranica napravljena uz pomoć alata i tema koje su već praktički izrađene, dok programirana web stranica se izrađuje od samog početka.

Programirana stranica je nešto što većini neće biti potrebno. Većina nema specifične potrebe zbog kojih bi se odlučila na programiranu web stranicu. Takva stranica košta više i potrebno je puno više vremena da se izradi.

Iako takva stranica je kvalitetnija jer ima manje koda što znači da zahtjeva manje resursa da se izvrše sve funkcije – to znači da će se učitavati momentalno. Sadržavat će se samo od nužnog koda koji je vama potreban za ono što želite postići.

Sve u svemu stvari će se na takvoj web stranici odvijati tečnije.

 

Zašto programirati web stranicu?

Programiranje web stranice se uglavnom radi ukoliko želite web stranicu povezati ili napraviti na način da unutar sebe ima specifične funkcije i elemente koje nema neki od CMS sustava.

Rijetko se događa da netko samo zbog brzine stranice izrađuje programiranu web stranicu. Jer razlika u brzini nije toliko drastična ali je u cijeni velika razlika.

Zato ljudi programiraju web stranicu iz specifičnih razloga.

 

Održavanje takve stranice

Uglavnom će biti skuplje. Jer svaka promjena zahtjeva tipkanje koda. S druge strane tako izrađene web stranice skoro nikada neće prouzrokovati probleme kao što su rušenje i errori. Ako se stranica adekvatno testirala uglavnom neće biti potrebno dodatne ispravke.

Osim u slučaju kada će te htjeti izmijeniti funkcionalnosti, elemente, slike i ostali sadržaj.

Pretplati se na newsletter i primaj svaki tjedan korisne savjeteLeave a comment